Бројач посета

101358
ДанасДанас3
ЈучеЈуче110
Ове недељеОве недеље246
Овог месецаОвог месеца699
Све посетеСве посете101358

Анкета

Како Вам се допада наш сајт?

Сајт је одличан! - 97.2%
Добар је! - 2.8%
Могао је и бољи! - 0%
Не свиђа ми се! - 0%

Архива

Етички кодекс

 

ЕТИЧКИ КОДЕКС УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА ЉУБИТЕЉА ПАРКА ПРИРОДЕ ПОЊАВИЦА

ОСНОВНЕ ПОСТАВКЕ

 

Друштвена промена и непрофитност

Верујемо да је друштвена промена основа нашег рада. Идеје којима се водимо нису усмерене на личну корист, већ на добробит чланова Удружења, грађана Омољице, посетилаца Парка пророде Поњавица и свих љубитеља природе.

 

Друштвени активизам

Верујемо да свако има личну одговорност према друштву, која се одражава кроз активно залагање за вредности које поштујемо и деловање за друштвену промену коју желимо да постигнемо. Та промена се односи на подизање свести о значају заштићене природе за унапређење животне средине и одрживи развој парка природе Поњавица.

 

ПРИНЦИПИ РАДА

 

Примењујемо вредности у пракси

 

Идеје о друштвеној промени за које се залажемо одражавају се у пракси кроз начин на који остварујемо своје циљеве, бригом о очувању природе и унапређењу животне средине у складу са савременим принципима и научним резултатима. Све што желимо да јавност прихвати као модел деловања, прво сами практично остваримо кроз пилот пројекте и програмске активности.

Истинито приказујемо резултате теренских, интердисциплинарних и трансдисциплинарних истраживања која спроводимо као и остале информације везане за наш рад, активности и резултате.

 

Независни смо

 

Независни смо у одлучивању и остваривању својих циљева, активности и програма.

Не прихватамо обавезе према било ком појединцу, организацији, установи или политичкој партији уколико оне могу утицати на независност у доношењу одлука.

 

Успостављамо процедуре и правила за рад које спречавају доношење одлука које нису у складу са нашим вредностима или не доприносе друштвеној промени коју желимо да постигнемо.

 

Поштујемо закон

 

Одговорни смо владавини закона у држави у којој радимо кроз поштовање закона, прописа и међународних уговора који се могу применити на делокруг рада Удружења.

Уколико се не слажемо за законима и подзаконским актима, не кршимо их, већ активно делујемо да их променимо.

 

07 - 2020
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Подржани од стране