ДЕРБИ

Фудбалски спектакл «Дебелиитанки» је августовски дерби који је омољичком фудбалу, популарној фудбалици, једном годишње давао духовиту и комичну ноту. У свом фељтону «75 година омољачког фудбала» објављиваном у листу «Живот села» Георгије Ђукић је овако описао овај догађај забележен на старој фотографији:

«Свима је била велика жеља да погледају тај догађај јер се утакмица одиграва само једном годишње.Занимљиво је да и Стеван Свилар, власник ове фотографије није сигуран у ком периоду је она настала. После силних трагања дошли смо до закључка да је реч о периоду између 1970. и 1980. године. Оваутакмица, баш као многе пре или касније завршена је нерешеним резултатом тако да је "треће"полувреме било много занимљивије, а уз богату трпезу, јело и пиће препричавали су се интересантнидетаљи са утакмице. Међу истакнутим појединцима са ове фотографије посебно је потребно издвојити Диду Петровића, фудбалског доајена, који је нажалост отишао у легенду.Петровић је био један од организатора овихсусрета а не ретко и судија са великим "векером" око врата. Ту су још и Драга Јаковљевић, Боба Ковачевић и многи други којима сами можете дати лични опис и подсетити се на нека давно прохујалавремена.

Добро сви знамо да су сваке године ови сусрети били све популарнији, нарочито један од последњихсусрета, одржан на Спортском центру крај Поњавице. Памти се и сада један детаљ када је једанповређени играч добио "лекарску помоћ" тако што су га испрскали пивом а да је пиво делотворноговори и то да је одмах скочио на ноге и наставио са игром.»

Извор:
http://zivotsela.freeservers.com/broj_33_arh.htm


Повезане приче: Ђукићи, Живот, Туризам, Фудбалица