Ревијално такмичење - "Посни котлић 2013"

23 август 2013 17:30

У недељу 18. августа 2103. године, испред седишта Удружења "Поњавица" одржано је прво ревијално такмичење у спремању посног котлића поводом манифестације "Дани породице" и Великогоспојинског поста. На манифестацији је било присутно укупно четири екипе од којих је екипа Удружења била ван конкуренције. Три екипе су кувале рибљу чорбу док је екипа Удружења спремала посни гулаш.

У такмичењу су учествовале следеће екипе:

Након заиста неизвесног већања, жири је донео одлуку да се ревијална награда додели екипи ОИП "Деспот Стефан Лазаревић" из Београда. Остали учесници су такође спремили врхунске специјалитете и жири није имао лак задатак. Резултат такмичења су били празни котлићи из којих је поједено више од 30 литара изванредне чорбе и 5 килограма посног гулаша, као и успостављена нова познанства и пријатељства чланова Удружења са мештанима и пријатељима из Панчева.

Овом приликом Удружење "Поњавица" се захваљује свим дивним људима који су помогли у организацији првог ревијалног котлића, као и свим учесницима и посетиоцима који су својим присуством са својим породицама и пријатељима улепшали дане Великогоспојинског поста ... Искрено се надамо да ће ова манифестација постати традиционална али и симбол и понос Омољице на радост свих мештана, чланова Удружења и пријатеља!

Слике са манифестације можете погледати на званичној фејсбук страници Удружења

Хвала вам!

Управни одбор Удружења "Поњавица" у име свих чланова и пријатеља!